VERKOOP

Veltink loon en- transportbedrijf verkoopt diverse toebehoren voor de landbouw, hovenier en particuliere sector. Ons huidige assortiment bestaat uit; zaaizaden, kuilfolie, meststoffen en kuil toevoegmiddelen.

Kuilfolie

Voor het afdekken en goed conserveren van het gewonnen ruwvoer hebben wij verschillende soorten en maten kuilfolie om het ruwvoer mee af te dekken en te beschermen. De verschillende folies welke wij verkopen zijn:

Soort

Dikte

Afmeting

Texaleen Alpha plus

0.15 mm

  8 x 50 mtr.

Texaleen Alpha plus

0.15 mm

  9 x 50 mtr.

Ultraleen Super Strong

0.17 mm

10 x 50 mtr.

Ultraleen Super Strong

0.17 mm

11 x 50 mtr.

Ultraleen Super Strong

0.17 mm

12 x 50 mtr.

Ultraleen Super Strong

0.17 mm

14 x 50 mtr.

Ultraleen Super Strong

0.17 mm

16 x 50 mtr.

Silo classics 150

0.15 mm

  6 x 50 mtr.

Silo classics wandfolie 120 zwart

0.12 mm

  4 x 50 mtr.

Zaaizaden

Veltink heeft een groot assortiment aan verschillende soorten en rassen zaaizaden. Gras, mais en groenbemesters. Maar ook voor andere zaaizaden zoals recreatiegrassen, bloemenmengsels, bermmengsels enz. kunt u bij Veltink terecht. Vraag naar de mogelijkheden.

Weidemengsels

GP Perfect weidemengsels zijn samengesteld met de nieuwste toprassen van de Rassenlijst. De rassen zijn geselecteerd op kwaliteit en opbrengst. Naast een uitstekende roestresistentie van minimaal een 8 hebben alle mengsel een opbrengst die tot de hoogste van Nederland behoren. Vooral de combinatie van een roestresistentie van minimaal een 8, een zéér hoge opbrengst 1e snede en een hoge totaal opbrengst is uniek. De GP Perfect weidemengsels zijn zowel geschikt voor zowel maaien als beweiden en staan dan ook garant voor:

 • Smakelijk gras
 • Hoge opbrengsten
 • Uitstekende roestresistenties
 • Zeer goede standvastigheid
 • Lange levensduur
 • Hoge stikstofefficiëntie

Diploïde mengsels:

 • PERFECT 3: opbrengsten, hoge roestresistentie, lange levensduur
 • PERFECT 4: uitermate geschikt voor zowel maaien als  beweiden
 • PERFECT 11: allround mengsel, vooral voor beweiden

Tetraploïde mengsels

 • PERFECT Tetra: smakelijk, hoogste roestresistentie
 • PERFECT Tetra 4: Nog hogere opname door Timothe

GP Herkauwgras

 • Minder snel oplosbare suikers in het gras
 • Hoger NDF gehalte, waardoor energie langzamer vrijkomt
 • Hoger gehalte aan ruwe vezels bevordert de matvorming in de pens

In de huidige melkveehouderij met de stijgende melkproductie is er veel energie nodig om de productie op peil te houden. Een nadeel van snel energierijk voer is de grote kans op pensverzuring. GP herkauwgras heeft een belangrijke invloed op het voorkomen van pensverzuring door de aanwezigheid van rietzwenkgras.

GP Maaien

Het nieuwe mengsel GP maaien wordt geadviseerd voor percelen die enkel en alleen voor maaien gebruikt worden. Festulolium en gekruist raaigras staan garant voor zeer hoge opbrengsten vroeg in het voorjaar. Engels raaigras zorgt voor de juiste balans in opbrengst en kwaliteit en realiseert een sterke en dichte zode. GP Maaien heeft een minimale levensduur van 3 jaar.

Klaver

Veltink levert rode en witte klaver van verschillende leveranciers. Het kan een optie zijn om aan uw grasland klaver toe te voegen. De stikstof bindende werking van klaver kan waardevol zijn voor uw grasland. Vraag naar de mogelijkheden.

Horsemax

Graszaad voor de perfecte paardenwei. Het is een speciaal samengesteld mengsel voor het behoud van de zode en zorgt voor een goed grassen bestand. De rassen welke worden gebruikt zijn speciaal geselecteerd voor de behoeftes van uw paard.

Recreatiegrassen

TOP Green is hét Europese merk in de zadenbranche voor sportvelden, recreatieterreinen, gazons en golfterreinen. Top Green mengsels worden toegepast bij diverse Europese topclubs, in voetbal en bij fameuze golfbanen. Het succes achter Top Green zit in het voortdurend meedenken met haar klanten en het op hoog niveau blijven investeren in research.

Veltink verkoopt de gehele Topgreen recreatiegrassenlijn. Deze lijn bestaan o.a. uit:

 • Sportveldmengsels
 • Gazonmengsels
 • Mengsels voor het openbaar groen
 • Veldbloemenmengsels

Meststoffen

Veltink kan een breed pakket aan meststoffen leveren voor de agrarische sector. Dit kunnen gekorrelde, vloeibare of granulaat meststoffen zijn.

 

 

Kalk

De verschillende grondsoorten en gewassen vragen allemaal om een eigen aanpak wat betreft de bemesting. Een belangrijk onderdeel van de bemesting wordt nog wel eens vergeten en dat is de basis. De basis van de grond moet goed zijn om de bemesting en teelt goed te laten slagen. Een belangrijk gegeven is de pH van de grond.

In de tabel een overzicht naar welke pH waardes wordt gestreefd op diverse grondsoorten:

 

zand

zandleem

leem

klei

zeer zuur

<4,0

<4,5

<5,0

<5,5

laag

4,0 -4,5

4,5 – 5,5

5,0 – 6,0

5,5 – 6,4

tamelijk laag

4,6 -5,1

5,6 – 6,1

6,1 – 6,6

6,5 – 7,1

streefzone

5,2 – 5,6

6,2 – 6,6

6,7 – 7,3

7,2 – 7,7

tamelijk hoog

5,7 – 6,2

6,7 – 6,9

7,4 – 7,7

7,8 – 7,9

hoog

6,3 – 6,8

7,0 – 7,4

7,8 – 8,0

8,0 – 8,1

zeer hoog

>6,8

>7,4

>8,0

>8,1

Om de pH van uw grond op peil te brengen en te houden is kalk voor uw grond van groot belang. Veltink is leverancier van vochtige- en droge kalk.

Bodemverbeteraars

Veltink is leverancier van verschillende bodemverbeteraars voor zowel; landbouw, hovenier en particuliere sector. Onderstaande producten zijn losgestort te leveren en eventueel in bigbags

 • Compost
 • Champost
 • Potgrond
 • Teeltaarde

Kuiltoevoegmiddelen

Goed ruwvoer staat aan de basis van een goede en gezonde melkproductie. Het is daarom van belang dat het ruwvoer (gras, mais) onder goede omstandigheden in de kuil komt.

Wanneer de kwaliteit te wensen overlaat is een kuil toevoegmiddel aan te raden. Het toevoegen heeft als effect dat de kuil sneller stabiel wordt (snellere daling van pH) en dat de conservering sneller op gang komt. Ook krijgen schadelijke schimmels en gisten geen kans en worden de verliezen van het ruwvoer beperkt. Naast de betere conservering zijn er ook producten die bijdragen aan broeiremming van het ruwvoer. Met name in te droge producten welke niet goed kunnen worden verdicht treedt broei snel op. Zowel na het inkuilen als bij het uitkuilen kunnen de verliezen (minder voederwaarde) hierdoor snel oplopen.

Een kuil toevoegmiddel is geen redmiddel voor een slechte kuil, maar je kunt het product er wel mee verbeteren. Ook een goede kuil kan verbeterd worden. Informeer naar het passende middel voor uw gewas.